Ghid pentru alegerea unei usi de interior

  >>>Ghid practic de alegere a usilor de interior

Usi de Interior furnirUsi de Interior GlasvandUsi culisante glisanteUsi de Interior HDFUsi de interior Lemn  Masiv

 

SC Azzurro Construct SRL

 

Fix: .0372.735.004

tel: .0726.768.818

 

 

www.acmob.ro

 

Top cele mai bine vandute produse:

 

1.
2.
3.

 

gauri de hota

Google
 

 

Ghid practic pentru alegerea unei usi de interior ......... articol

sau ce trebuie sa stii despre usile de interior inainte de a lua o hotarare ...

 

Daca porniti in cautatea unei usi de interior trebuie sa stiti ca pe piata romaneasca sunt cateva tipuri de usi de provenienta atat interna cat si straina. In continuare va prezint cateva avantaje dar si dezavantaje ale acestor usi, analizand pe scurt tehnologia de fabricatie, materialul, calitatea, rezistenta si nu in ultimul rand pretul, lasandu-va pe dumneavoastra.

 

Usa celulara furniruita are in interior hartie celulara, rama din MDF sau panel si avand fete din MDF acoperite cu furnir. Avantajul usii celulare furniruite este de ordin estetic si daca se foloseste in constructia acesteia ca structura de rezistenta panelul este o usa foarte solida. Este o usa usoara, rezistenta la zgarieturi si se poate retusa daca din greseala este lovita. Pretul unei usi furniruite este unul mediu dar rezultatul (dupa fabricare) este exceptional.


Usa celulara MDF vopsita este o usa care are in interior hartie celulara, rama din MDF sau panel avand fete din MDF vopsite. Ca si pret usile din MDF vopsit sunt putin mai scumpe decat usile furniruite deoarece vopseaua se aplica in trei sau patru straturi (MDF-ul are puterea de absortie foarte mare). Pentru cei care prefera o usa vopsita si nu una naturala se poate spune ca sunt cele mai rezistente cu mentiunea ca tocul si rama usi sa fie realizate din lemn sau panel.
Ca si intretinere aceasta usa este una pretentioasa deoarece trebuie avut grija sa nu fie lovita, retusarea fiind greu de realizat, aceasta facandu-se doar de persoane calificate.

 

Usa celulara profilata HDF vopsita este o usa cu interior de hartie celulara, rama din MDF sau panel, avand fete profilate din HDF vopsit. Usile din HDF vopsit sunt usi provenite, ca si model, din America. Se vopsesc in general in alb, gri, maro. Ca si pret usile din HDF vopsite sunt usor mai mici decat cele furniruite. Pentru cine prefera o usa vopsita, plina cu model imprimat recomandam ca tocul si rama usi sa fie realizate din lemn sau panel. Este mai rezistenta la zgarieturi decat usa din MDF dar se retuseaza la fel de greu.

 

Usa din tablii este plina (lemn masiv, panel), cu model realizat din tablii (placi din lemn). Daca usa este executata din tablii de panel, acestea li se vor aplica un strat de furnir si vor arata foarte bine. Ca pret se situeaza in partea superioara. Este o usa fiabila si rezistenta, usor de intretinut.

 

Usa din lemn masiv este o usa plina din lemn de diferite esente. Se prelucreaza manual sau pe masini cu comanda numerica si se poate realiza cu diferite modele. Este o usa care necesita material de calitate (tei, stejar, exclus brad) care trebuie sa fie uscat foarte bine. In caz contrar, exista riscul, ca materialul sa lucreze in timp si usa sa nu se mai inchida sau mai rau.... Pretul este cel de ridicat datorita procesului tehnologic de uscare a lemnului care poate dura aproape un an. Primul semn ca usa nu este bine uscata este culoarea usor verzuie (cruda). Atentie mare la achizitionarea acestui tip de usa.

 

Usa din lemn stratificat furniruite este o usa plina din panel peste care se aplica un strat de furnir. Se prelucreaza pe masini cu comanda numerica si se pot realiza in diferite modele. Pe materialul de baza se aplica furnir. Pretul este mai ridicat fata de usa celulara furniruita dar nu asa de mare precum usa din lemn masiv sau usa din tablii. Este o usa fiabila si rezistenta datorita proprietatilor materialului din care este realizata. In general este folosita ca usa de intrare deoarece este o usa solida avand o greutate destul de mare.

 

Usa cu folie PVC are in interior hartie celulara, rama din MDF, avand fete din MDF acoperite cu folie autocolant din PVC. Este o usa slaba din punct de vedere calitativ, si al rezistentei, desi din punct de vedere estetic de multe ori arata destul de bine. Usile cu folie PVC sunt cele mai ieftine. Inconvenientul major este acela ca odata zgariata aceasta usa nu se mai poate retusa.

 

Usi cristal securizat este o usa cu foarte estetica realizata dupa cu o tehnologie care nu cunosc sa fi patruns si in tara noastra. Este o usa buna din punct de vedere al rezistentei si al calitatii cu o varietate de modele si dimensiuni insa foarte scumpa. O astfel de usa poate ajunge chiar la un pret de 10000 euro.

 

Atentie la preturile de raft! - foarte multi comercianti in general afiseaza doar pretul pentru foaia de usa, la acesta adaugandu-se ulterior celelalte elemente si accesorii (toc, pervaz, manere, geam...) care de multe ori dubleaza pretul usii.

 

autor: ing. Alina Tudor

www.acmob.ro

 

Copyright 2005-2018

AZZURRO CONSTRUCT

Usi Interior Furniruite I Usi Interior HDF I Glasvand I Usi Glisante I Usi Interior Lemn Masiv I Usi la Comanda I Mobila la Comanda